Ezernél is több pedofil bűncselekményt követhetett el három német férfi

Ezernél is több szexuális bűncselekményt követhetett el gyerekek sérelmére egy három férfiból álló csoport Németországban. A Lippe nevű Észak-Rajna-Vesztfália tartományi járás rendőr-kapitányságának közleménye szerint a csoportnak legalább 23 áldozata lehetett. A bűncselekmények elkövetésének idején 4 és 13 év között voltak, többségük kislány. Mind biztonságban vannak, a hatóságok „széleskörű áldozatvédelmi intézkedéseket” tettek értük és a hozzátartozóikért.

A nagyszabású bűncselekmény-sorozat központja egy kemping a Lügde nevű településen. A fő gyanúsított a kemping egy állandó bérlője, aki egy tanú beszámolója alapján 2018. novemberben került a hatóságok látókörébe. Az 56 éves férfit decemberben előzetes letartóztatásba helyezték. Januárban elfogták a két társát, egy 33 éves és egy 48 éves férfit. Többek között gyerekek sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekményekkel és gyerekpornó birtoklásával és terjesztésével gyanúsítják őket.

A lüdgei kemping, ahol a három férfi legalább 23 gyereket molesztált.Fotó: Friso Gentsch/dpa/AFP

Az első bizonyított bűncselekmény 2008-ban történt, egy akkor 8 éves kislány sérelmére. A nyomozás eddigi megállapításai szerint az 56 éves és a 33 éves férfi felváltva megerőszakolta a gyerekeket, illetve filmezte a pedofil bűncselekményeket. A felvételek elkészítésére a harmadik társuk adott megbízást. A felvételeket terjesztették. A lefoglalt 10 számítógépen, 9 mobiltelefonon, 40 merevlemezen és több mint 400 további adathordozón kb. 13 ezer gyerekpornó-anyagot találtak.

Az ügy feltárásán egy kilenc fős nyomozócsoport dolgozik. „A lefoglalt bizonyítékok értékelése és a gyerekek meghallgatása során olyan aljasságok jutottak napvilágra, amik jóval a szolgálati idő lejárta után sem hagynak nyugodni engem és a kollégáimat” – mondta Gunnar Weiss, a nyomozás vezetője. (MTI)