Már vége, de a reklámpénzek kipörgetése miatt mégis júniusig tart az első világháborús emlékév

politika
2019 január 30., 09:33
comments 116

Váratlan helyről, a Közbeszerzési Értesítő szerdai számában megjelent szerződés módosításról szóló hirdetményből derült ki, hogy 

bár vége, igazából még tart az első világháború befejezésének 100 éves centenáriumát ünneplő emlékév.

1918 és 2018, meg még egy fél év: mivel programokért felelős Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak nem sikerült elkölteni a média és kommunikációs szolgáltatásokra korábban előirányzott félmilliárd forintot, gyorsan szerződést módosított, aminek értelmében a centenárium 2019. júniusáig tart. A hirdetményben nem is indokolták mással:

"a szerződés keretösszege még nem merült ki, és a megrendelőnek változatlanul fennáll az igénye a szerződésben foglalt média és kommunikációs szolgáltatásokra".

Azt nem tudni, hogy az 500 milliós keretből még mennyi áll rendelkezésre, de kiváló feladat lesz a már lezárult emlékév apropóján elverni a forintokat a Balásy Gyula-érdekeltségébe tartozó New Land és Lounger Design kreatívkonglomerátumoknál. (via Mfor.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.