2 tonna kokaint foglaltak le Genovában, és hogy elkapják a címzettet, az árut kicserélték sóra

bűnügy
2019 január 31., 19:42
comments 180

Az észak-olaszországi Genova kikötőjében 2 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok. Az olasz rendőrség szerint az elmúlt 25 évben ez volt a legnagyobb mennyiségű kokain, amit Olaszországban találtak. A hatóságok a lefoglalt drog értékét félmilliárd euróra (kb. 160 milliárd forintra) becsülik.

link Forrás

A 60 táskában elrejtett kábítószert egy Kolumbiából Barcelona felé tartó hajó fedélzetén találták meg. Hogy elkapják a barcelonai csempészeket is, az olasz nyomozók kicserélték az 1801 csomag kokaint sóra, és hagyták, hadd folytassa az útját. „Négy óránk volt, hogy döntsünk” – mondta Maurizio Cintura hadnagy, aki szerint a „genovai hó” fedőnevű operációban 40 katona segítségével cserélték ki az 1800 csomagot sóra, és rejtettek el az áruban GPS-nyomkövetőt. Így sikerült eljutniuk egy 59 éves spanyol férfihez, akit őrizetbe vettek.

Szerdán az Olaszország északnyugati részén fekvő Livorno kikötőjében kb. 650 kg kokaint foglaltak le, a hatóságok a drog értékét 130 millió euróra (kb. 41,1 milliárd forint) becsülik. A kábítószert 23 utazótáskában találták meg, babkávé közé rejtve. A szállítmány Hondurasból indult a barcelonai kikötőbe, és a címzettje egy madridi székhelyű cég volt.

Mindkét akció január 22-én kezdődött sorozat része, a cél, hogy hatékonyabban lépjenek fel a Kolumbiából Európába áramló kokaint csempésző bűnözők ellen. (Guardian/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.