Egy hónap alatt 1,76 milliárddal támogatta meg Pécs harmadosztályú focicsapatát Orbán Viktor

Szurkolók ásnak el a pályán egy koporsót a pécsi futball temetését szimbolizálva a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre.Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

890 millió forintot adott Orbán Viktor azonnali hatállyal a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére, vagyis a Vis Maior alapból a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak, vagyis a pécsi fociklubnak, amely ezek szerint azon nonprofit cégek körébe tartozik, ami a profitmentességet veszteségtermelésként értelmezi.

A 1017/2019 (I. 30.) kormányhatározat értelmében a pécsi vállalkozás külön kérelem és pályázat nélkül, 2020. július végi elszámolással használhatja fel az üsszeget. A rendelet mellékleteiből az is kiderült, hogy a pénz java, 520 millió forint személyi juttatásokra, vagyis a játékosok és más alkalmazottak fizetésére kell.

Bő egy hónapon belül másodszor támogatja meg a kormány százmilliókkal a pécsi focit, december végén 870 millió forint sporttámogatást kaptak. Az NBIII-as focicsapat - ahol a Zoom értesülései szerint akár egymillió forintot is kaphatnak a harmadosztályú játékosok - amúgy azért került bajba, mert a 2017-ben még 7,5 milliárdos hiánnyal küzdő, ezért államkincstári pénzügyi felügyelet alá került önkormányzat megvonta a csapattól a támogatást. Orbán Viktor viszont nem hagy veszni egy harmadosztályú magyar futballklubot, írja a Népszava.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.