Egy hónap alatt 1,76 milliárddal támogatta meg Pécs harmadosztályú focicsapatát Orbán Viktor

politika
2019 január 31., 07:50
comments 166
Szurkolók ásnak el a pályán egy koporsót a pécsi futball temetését szimbolizálva a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre.
photo_camera Szurkolók ásnak el a pályán egy koporsót a pécsi futball temetését szimbolizálva a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozó végén Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre. Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

890 millió forintot adott Orbán Viktor azonnali hatállyal a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére, vagyis a Vis Maior alapból a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak, vagyis a pécsi fociklubnak, amely ezek szerint azon nonprofit cégek körébe tartozik, ami a profitmentességet veszteségtermelésként értelmezi.

A 1017/2019 (I. 30.) kormányhatározat értelmében a pécsi vállalkozás külön kérelem és pályázat nélkül, 2020. július végi elszámolással használhatja fel az üsszeget. A rendelet mellékleteiből az is kiderült, hogy a pénz java, 520 millió forint személyi juttatásokra, vagyis a játékosok és más alkalmazottak fizetésére kell.

Bő egy hónapon belül másodszor támogatja meg a kormány százmilliókkal a pécsi focit, december végén 870 millió forint sporttámogatást kaptak. Az NBIII-as focicsapat - ahol a Zoom értesülései szerint akár egymillió forintot is kaphatnak a harmadosztályú játékosok - amúgy azért került bajba, mert a 2017-ben még 7,5 milliárdos hiánnyal küzdő, ezért államkincstári pénzügyi felügyelet alá került önkormányzat megvonta a csapattól a támogatást. Orbán Viktor viszont nem hagy veszni egy harmadosztályú magyar futballklubot, írja a Népszava.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.