Harmincegy évet töltött a siralomházban, most kivégezték a texasi rendőrgyilkost

Több mint harminc évvel halálos ítélete után szerda este kivégezték Texasban a 61 éves Robert Jenningst, aki élete nagyobbik részét a siralomházban töltötte.

Jennings egy kudarcba fulladt rablás során lőtt agyon egy rendőrt. Jenning a rablás idején feltételesen volt szabadlábon, miután tíz évet letöltött egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből.

Jennings egy szexshopot próbált kirabolni. A boltban egy rendőr is volt, de nem ügyfélként: le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Jennings három lövést adott le a rendőrre, Elston Howardra. A harmadikat már akkor, amikor Howard magatehetetlenül feküdt a földön.

Jennings ezután vitába keveredett a bolt előtt autóval várakozó társával, Robert Harvellel, aki dulakodásuk közben meglőtte Jenningst. A gyilkost kórházba szállították, ott tartóztatták le a rendőrök. Harvellt anyja házában fogták el, őt 55 év börtönre ítélték.

Idén ez volt az első kivégzés Texasban, ahol tavaly 13 embert végeztek ki. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.