Harmincegy évet töltött a siralomházban, most kivégezték a texasi rendőrgyilkost

külföld
2019 január 31., 07:58
comments 175

Több mint harminc évvel halálos ítélete után szerda este kivégezték Texasban a 61 éves Robert Jenningst, aki élete nagyobbik részét a siralomházban töltötte.

Jennings egy kudarcba fulladt rablás során lőtt agyon egy rendőrt. Jenning a rablás idején feltételesen volt szabadlábon, miután tíz évet letöltött egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből.

Jennings egy szexshopot próbált kirabolni. A boltban egy rendőr is volt, de nem ügyfélként: le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Jennings három lövést adott le a rendőrre, Elston Howardra. A harmadikat már akkor, amikor Howard magatehetetlenül feküdt a földön.

Jennings ezután vitába keveredett a bolt előtt autóval várakozó társával, Robert Harvellel, aki dulakodásuk közben meglőtte Jenningst. A gyilkost kórházba szállították, ott tartóztatták le a rendőrök. Harvellt anyja házában fogták el, őt 55 év börtönre ítélték.

Idén ez volt az első kivégzés Texasban, ahol tavaly 13 embert végeztek ki. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.