Harmincegy évet töltött a siralomházban, most kivégezték a texasi rendőrgyilkost

Több mint harminc évvel halálos ítélete után szerda este kivégezték Texasban a 61 éves Robert Jenningst, aki élete nagyobbik részét a siralomházban töltötte.

Jennings egy kudarcba fulladt rablás során lőtt agyon egy rendőrt. Jenning a rablás idején feltételesen volt szabadlábon, miután tíz évet letöltött egy másik rablás miatt kiszabott 30 éves büntetéséből.

Jennings egy szexshopot próbált kirabolni. A boltban egy rendőr is volt, de nem ügyfélként: le akarta tartóztatni a szexshop egyik dolgozóját, mert engedély nélkül vetítettek filmeket. Jennings három lövést adott le a rendőrre, Elston Howardra. A harmadikat már akkor, amikor Howard magatehetetlenül feküdt a földön.

Jennings ezután vitába keveredett a bolt előtt autóval várakozó társával, Robert Harvellel, aki dulakodásuk közben meglőtte Jenningst. A gyilkost kórházba szállították, ott tartóztatták le a rendőrök. Harvellt anyja házában fogták el, őt 55 év börtönre ítélték.

Idén ez volt az első kivégzés Texasban, ahol tavaly 13 embert végeztek ki. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.