Tihanyi Tóth Csaba egy lakás árát játszotta el szerencsejáték-függőként

szerencsejáték
2019 január 31., 20:48

Tihanyi Tóth Csaba, aki a Barátok közt című sorozatban Novák Lacit alakítja, a Fókusznak mesélt arról, hogy két évtizede szenvedélybetegség gyötörte:

„Bekerültem egy szörnyű lavinába, amiből nagyon nehéz kimászni. Az életemnek egy része arról szólt – miközben gyakoroltam a szakmámat, a színészetet –, hogy a jövedelmemet mindig megpróbáltam föltenni a pókergépre. Amikor eljut oda az ember, hogy teljesen mindegy, hogy nyer vagy veszít, mert a játékszenvedély az adrenalinnak a játéka, akkor van már nagyon nagy baj.”

A színész azt mondta, évekig nem tudott leállni, a függőségét a barátai és családja elől is titkolta, hiszen szégyellte, hogy egy lakás árát eljátszotta.

És hogy mi volt az, ami kihúzta a mélypontról? Egy nagy nyeremény!

Közel 500 ezer forintot nyert a kilencvenes évek végén. „Akkora pénz volt, hogy gyakorlatilag egy vadonatúj életet tudtam kezdeni abban az értelemben, hogy megszűnt a szerencsejátékhoz való vonzódásom” – mesélte.

A pénzből megvette az első autóját és beindította a vándortársulatát, ami máig működik. (Fókusz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.