Az USA nem ad több segélyt a palesztinoknak, akik maguk kérték ezt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az amerikai nemzetközi segélyezési hivatal, a USAID felhagy az izraeli megszállás alatti palesztin területek lakosságának segélyezésével, közölte egy meg nem nevezett amerikai illetékes a Reutersszel. Mint mondta, felfüggesztik a palesztin biztonsági szolgálat évi hatvan millió dolláros segélyét is. Ezeknek a biztonsági erőknek az együttműködése az izraeliekkel kulcsfontosságú volna a viszonylagos nyugalom fenntartásában.

A Reutersnek nyilatkozó amerikai illetékes szerint a palesztinok maguk kérték a segélyezés felfüggesztését. Az amerikai törvényhozás nemrég ugyanis új törvényt alkotott, mely alapján bármely amerikai állampolgár pert kezdeményezhet amerikai állami segélyben részesülő személyek, szervezetek ellen, amennyiben gyanítható, hogy azok "háborús bűncselekményekben bűnrészesek". A segélyek címzettje, a Palesztin Hatóság ugyan határozottan tagadja, hogy ők bátorítanák a szélsőségesek Izrael elleni támadásait, de attól tartanak, hogy ettől még bármikor beperelhetnék őket az Egyesült Államokban.

Ez nehéz döntés lehetett, a USAID volt ugyanis a legjelentősebb külföldi ügynökség, amely segélyezést végzett a palesztin területeken. 2017-ben például 268 millió dollárral támogattak közhasznú projekteket és eladósodott magánvállalkozásokat.

"A népünknek folyósított segélyek beszüntetése olyan fontos szektorokat érint, mint az egészségügy vagy az oktatás, de mindenkire rossz hatással lesz, és miatta nőni fog a bizonytalanság" - kommentálta a történteket Nabil Abu Rudeina, a palesztin elnök szóvivője. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.