Menetrendeket, rendszámokat, műszerfalakat találtak egy buszfosztogató bandánál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Autóbuszokat fosztogató bandát lepleztek le a tiszafüredi nyomozók, jelentette az MTI a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. A buszfosztogatást ez esetben szó szerint értsék, a banda tagjaitól több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket, más berendezéseket, illetve menetrendi tájékoztatókat és rendszámtáblákat találtak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a banda tagjai közül három szentmártonkátai férfit még kedden, egy etyeki és egy mendei társukat csütörtökön fogták el. Mind az öten beismerték tettüket.

A tiszafüredi kapitányságon tavaly júniusban indult eljárás lopás miatt. Az ismeretlenek akkor a tiszafüredi buszpályaudvaron álló autóbuszból műszerfalat loptak el, előzőleg pedig a jászberényi pályaudvaron ledes táblákat és a műszerfalból szakszerűen kiszerelt berendezéseket vittek el.

A nyomozás alatt számos hasonló esetre derült fény más megyékből is, a lopásokkal okozott kár így több millió forintra emelkedett.

A banda tagjai általában éjjel jutottak fel a buszokra. Általában műszaki berendezéseket szereltek ki a buszokból, de Kovács Ágnes sajtóreferens szerint "vittek mindent, ami mozdítható volt". (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.