Menetrendeket, rendszámokat, műszerfalakat találtak egy buszfosztogató bandánál

Autóbuszokat fosztogató bandát lepleztek le a tiszafüredi nyomozók, jelentette az MTI a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. A buszfosztogatást ez esetben szó szerint értsék, a banda tagjaitól több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket, más berendezéseket, illetve menetrendi tájékoztatókat és rendszámtáblákat találtak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a banda tagjai közül három szentmártonkátai férfit még kedden, egy etyeki és egy mendei társukat csütörtökön fogták el. Mind az öten beismerték tettüket.

A tiszafüredi kapitányságon tavaly júniusban indult eljárás lopás miatt. Az ismeretlenek akkor a tiszafüredi buszpályaudvaron álló autóbuszból műszerfalat loptak el, előzőleg pedig a jászberényi pályaudvaron ledes táblákat és a műszerfalból szakszerűen kiszerelt berendezéseket vittek el.

A nyomozás alatt számos hasonló esetre derült fény más megyékből is, a lopásokkal okozott kár így több millió forintra emelkedett.

A banda tagjai általában éjjel jutottak fel a buszokra. Általában műszaki berendezéseket szereltek ki a buszokból, de Kovács Ágnes sajtóreferens szerint "vittek mindent, ami mozdítható volt". (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.