Menetrendeket, rendszámokat, műszerfalakat találtak egy buszfosztogató bandánál

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Autóbuszokat fosztogató bandát lepleztek le a tiszafüredi nyomozók, jelentette az MTI a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. A buszfosztogatást ez esetben szó szerint értsék, a banda tagjaitól több száz táblát, műszerfalakat, márkajelzéseket, pénztárgépeket, más berendezéseket, illetve menetrendi tájékoztatókat és rendszámtáblákat találtak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a banda tagjai közül három szentmártonkátai férfit még kedden, egy etyeki és egy mendei társukat csütörtökön fogták el. Mind az öten beismerték tettüket.

A tiszafüredi kapitányságon tavaly júniusban indult eljárás lopás miatt. Az ismeretlenek akkor a tiszafüredi buszpályaudvaron álló autóbuszból műszerfalat loptak el, előzőleg pedig a jászberényi pályaudvaron ledes táblákat és a műszerfalból szakszerűen kiszerelt berendezéseket vittek el.

A nyomozás alatt számos hasonló esetre derült fény más megyékből is, a lopásokkal okozott kár így több millió forintra emelkedett.

A banda tagjai általában éjjel jutottak fel a buszokra. Általában műszaki berendezéseket szereltek ki a buszokból, de Kovács Ágnes sajtóreferens szerint "vittek mindent, ami mozdítható volt". (Via MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.