Négy esetben tartott birtokvédelmi szemlét 2018-ban az óbudai önkormányzat, az MTVA székházánál például már aznap

POLITIKA
2019 február 01., 11:05
comments 106
Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti képviselője mászik át az MTVA székházának kerítésén 2018. december 17-én, a kerítés székház felőli oldaláról párttársa, Molnár Zsolt segíti át a kerítésen. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója ezután kezdeményezett birtokvédelmi eljárást az óbudai jegyzőnél, aki helyszíni birtokvédelmi szemlét is tartott. Ilyen szemléből összesen négy volt tavaly Óbudán.
photo_camera Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti képviselője mászik át az MTVA székházának kerítésén 2018. december 17-én, a kerítés székház felőli oldaláról párttársa, Molnár Zsolt segíti át a kerítésen. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója ezután kezdeményezett birtokvédelmi eljárást az óbudai jegyzőnél, aki helyszíni birtokvédelmi szemlét is tartott. Ilyen szemléből összesen négy volt tavaly Óbudán. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Levélben érdeklődött az óbudai polgármesteri hivatalnál az LMP arról, hogy milyen gyakran tart birtokvédelmi szemlét az erre illetékes munkatársuk. Azért érdeklődtek erről, mert tavaly decemberben, amikor ellenzéki képviselők próbáltak bejutni az MTVA óbudai székházába, a kerület birtokvédelmi ügyintézője és jegyzője helyszíni szemlét is tartott azután, hogy Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kezdeményezett nála.

Mint kiderült, ez elég ritka alkalom lehetett. Kiss Anita jegyző válasza szerint 2018-ban az önkormányzat összesen 71 birtokvédelmi eljárást folytatott le, ezek közül összesen négy esetben volt szükség helyszíni szemlére. Ezek egyike volt az MTVA székházánál lefolytatott helyszíni szemle.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.