Felbőszült leopárd rendezett ámokfutást egy indiai településen

ÁLLAT
2019 február 02., 15:38
comments 126

Bepánikolt leopárd támadt emberekre csütörtökön Indiában. Az ijedt vadmacska végigszaladt Jalandhar településen, öt emberre támadt rá, négyet közülük meg is sebesített. A helyiek közül többen a házak tetejéről figyelték az ámokfutást. A leopárdtámadásról az AFP fotósa képeket is készített.

photo_camera Fotó: SHAMMI MEHRA/AFP
photo_camera Fotó: SHAMMI MEHRA/AFP

Az állat ijedtségét csak növelték az emberek és a szűk utcák, a hatóságoknak pedig hét órájukba telt az állat befogása

photo_camera Fotó: SHAMMI MEHRA/AFP

Három bénító lövedéket kellett belelőniük, és a szer csak a harmadik adag után kezdett hatni. Végül egy egy házban kerítették be az állatot, onnan vitte el egy csapat a közeli állatkertbe. “Féltünk, hogy valaki megsérül” - mondta a helyi erdészet egyik munkatársa, Khushwinder Singh.

A CNN felhívta rá a figyelmet, hogy ahogy az állatok élőhelye és az erdők egyre kisebbé válnak az emberi tevékenység következtében, úgy fordul elő egyre több hasonló eset. Indiában 12-14 ezer leopárd él. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.