Halászok támadtak egy környezetvédő hajóra a Kaliforniai-öbölben

külföld
2019 február 02., 06:02
comments 74

Halászhajók támadtak a Sea Shepherd nevű környezetvédő szervezet egyik hajójára a mexikói Kaliforniai-öbölben - tudatta a szervezet helyi idő szerint pénteken.

A Sea Shepherd tájékoztatása szerint mintegy 20 halászhajó támadt a hajójukra, amelyet kövekkel dobáltak meg, és részben felgyújtaniuk is sikerült.

A környezetvédők hajóját már másodszor éri támadás ebben a hónapban az öbölben.

A Sea Shepherd Farley Mowat nevű hajója azért kezdett járőrözni a térségben, hogy megóvják a kihalás szélére sodort kaliforniai disznódelfineket. A csak az öböl északi részén élő cetféléket azért fenyegeti kihalás, mert fennakadnak a halászok hálóiba, melyeket illegálisan helyeznek ki, hogy totoabát fogjanak. Az akár két méteresre és 90 kilósra növő, szintén kihalástól fenyegetett totoabát azért halásszák illegálisan, mert kiszárított úszóhólyagja olyan ínyencségnek számít Kínában, amelyért csillagászati árat is el lehet kérni.

photo_camera A Sea Shepherd Fotó: ROBERT READ/AFP

A Sea Shepherd a mexikói hatóságok tudtával és engedélyével tevékenykedik az öbölben, hogy felderítse az illegális hálókat. Szakértők szerint már mindössze 15 kaliforniai disznódelfin él egy mintegy 20 kilométer széles és 40 kilométer hosszú területen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.