Negyven múmia került elő Egyiptomban egy sírkamrából

külföld
2019 február 02., 14:10
comments 107

Mintegy negyven, jó állapotban konzerválódott múmiát fedeztek fel Egyiptomban egy sírkamrában régészek - jelentette be Háled al-Anani egyiptomi régészeti miniszter szombaton.

photo_camera Fotó: MOHAMED EL-SHAHED/AFP

A Kairótól délre fekvő Minja tartományban felfedezett, kőből készült sírkamra feltehetőleg egy középosztálybeli család tagjainak múmiáit rejtette. A sírok a római vagy a bizánci korból származhatnak és jó állapotban maradtak fenn. A múmiák mellett kerámiákat és szarkofágokat is találtak - tette hozzá a miniszter.

photo_camera Fotó: MOHAMED EL-SHAHED/AFP

Az egyiptomi hatóságok időről időre újabb régészeti felfedezésekről számolnak be, azt remélve, hogy a turizmus újra erősödni fog. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.