Vasárnap kezdődik a privát kutatóexpedíció az Emiliano Salával lezuhant repülő felkutatására

Indul a magánadományokból, többek között ismert focisták pénzéből finanszírozott, a Sala család kérésére összeállt újabb kutatóexpedíció annak a La Manche csatorna fölött eltűnt kis magánrepülőgép roncsainak a megtalálására, amin Emiliano Sala argentin focista utazott új csapatához a walesi Cardiffba. 

Az expedíciót David Mearns, egy profi tengerkutató vezeti, aki karrierje során már 24 roncsot talált meg sikeresen. Két hajóval keresik a kisgép roncsait, ami a Csatorna-szigetek közelében tűnt el, miután engedélyt kért arra, hogy alacsonyabbra ereszkedjen. 

Mearnséknek, úgy tűnik a korábbiaknál jóval konkrétabb információik vannak, ugyanis egy mindössze négy tengeri négyzetmérföld azaz nem egész 14 négyzetkilométernyi szakaszon keresik majd a roncsokat. Ez sem kis terület persze, de korábban ennél jóval nagyobb körben kutattak az esetleges túlélők után. Most már mind a focista, mind a pilóta egészen biztosan halottak, de a Sala család természetesen szeretné megtalálni a fiúk holttestét.

A remény azután éledt újra a gép megtalálására, hogy a tenger a napokban egy francia strandon a partra vetett a kisgép két ülésdarabját.

(via Guardian)