Pokol: két hétig nem volt internet Tongán

világvége
2019 február 03., 06:24
comments 199

Két hét után sikerült helyreállítani az internetet Tongán - közölték vasárnap a csendes-óceáni ország hatóságai.

A 110 ezer lakosú Tonga január 23-án veszítette el internetes kapcsolatát a világgal, miután elszakadt a szigeteket a Föld többi részével összekötő, tenger alatti kábel.
Az internet lehalása katasztrofális volt a helyi gazdaságnak, főleg a turizmusnak, ráadásul így a szigetország bankjai a tongai diaszpóra által családjaiknak címzett utalásokat sem tudták maradéktalanul teljesíteni. Még a légitársaságok és az engedélyeket kiadó hatóságok is csak akadozva működtek.

link Forrás


Csak jóval kisebb sávszélességű, műholdas kapcsolaton keresztül tudták fenntartani a kapcsolatot, amely nélkül a sziget távközlési és bankrendszere is teljesen megbénult volna. 

A kis sávszélesség miatt a közösségi oldalakat sem lehetett elérni az országból, hogy a létfontosságú adatátvitel biztosított legyen. Még nem tudni pontosan, hogy mi okozta Tonga leszakadását az internetről, de elég sokkoló élmény volt a tongaiak számára, hogy ennyire könnyű őket elvágni a külvilágtól.

 A hatóságok azt gyanítják, hogy egy hajó horgonya szakíthatta el a szigetországot a világgal összekapcsoló kábelt (RadioNZ/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.