Pokol: két hétig nem volt internet Tongán

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Két hét után sikerült helyreállítani az internetet Tongán - közölték vasárnap a csendes-óceáni ország hatóságai.

A 110 ezer lakosú Tonga január 23-án veszítette el internetes kapcsolatát a világgal, miután elszakadt a szigeteket a Föld többi részével összekötő, tenger alatti kábel.
Az internet lehalása katasztrofális volt a helyi gazdaságnak, főleg a turizmusnak, ráadásul így a szigetország bankjai a tongai diaszpóra által családjaiknak címzett utalásokat sem tudták maradéktalanul teljesíteni. Még a légitársaságok és az engedélyeket kiadó hatóságok is csak akadozva működtek.


Csak jóval kisebb sávszélességű, műholdas kapcsolaton keresztül tudták fenntartani a kapcsolatot, amely nélkül a sziget távközlési és bankrendszere is teljesen megbénult volna. 

A kis sávszélesség miatt a közösségi oldalakat sem lehetett elérni az országból, hogy a létfontosságú adatátvitel biztosított legyen. Még nem tudni pontosan, hogy mi okozta Tonga leszakadását az internetről, de elég sokkoló élmény volt a tongaiak számára, hogy ennyire könnyű őket elvágni a külvilágtól.

 A hatóságok azt gyanítják, hogy egy hajó horgonya szakíthatta el a szigetországot a világgal összekapcsoló kábelt (RadioNZ/MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.