Számoddal egy életen át

hirdetés
2019 február 04., 15:08
comments 28
ad

1997. Karácsony

Csodálatosan teltek az ünnepek, ráadásul az utolsó pillanatban tök váratlanul bónusz ajándékot is kaptam. Meggyőztem a papát, hiszen most, hogy a nagyapáékhoz bevezették a vonalas telefont végre enyém lehet az öreg mobiltelefonja, amit amúgy se használt soha. És a papa belement!!! Jó, nem túl új készülék, Babék féltéglának csúfolják, de van egy saját számom, amin mindig elérnek, ez annyira menő! Őrült boldog vagyok, már az ismerőseim felének van saját száma, kár, hogy nem dumálhatunk rajta egész nap, mert elképesztően drága!

1998. okt. 13.

Állandóan kimegy a fejemből, hogy már nem hatjegyűek a számok, az a szörnyű feladat vár rám, hogy át kell írjam az összeset a telefonkönyvemben, egyesével, meg fogok őrülni mire végzek azzal a százötven névvel. Sajnálom, mert a kilences persze egyáltalán nem is illik a szuper könnyen megjegyezhető számomhoz, de hát több is veszett, ugyebár…

2000. február 19.

A Bálinttal összevesztem, mert csalt a Kigyóban, én marha meg simán bevettem, hogy egyetlen óra alatt megdöntötte mindenkinek a rekordját. Mostanában úgysem játszom már, mekkora marhaság egész álló nap nyomkodni a telefont valami hülye játék miatt! Még az sem hoz lázba, hogy a legújabb őrület a főiskolán a legtökéletesebb Mekk mestert legyártása. Bírom ezeket a polifónikus csengőhangokat, milyen szuper lenne már, ha a Vissza a jövőbe zenéjére csörögne a mobilom. Tuti arra csörögne!

2005. május 17.

Kapok szerkesztőségi mobilt. Próbáltam elmagyarázni, hogy nekem nem kell valami gagyi új szám, tök jól megvagyok a régivel, de hát itt más a szolgáltató. Egy darabig így két telefonom lesz. Semmi pénzért nem mondanék le a régi számomról úgy hozzám nőtt már! Készüléket is kaptam hozzá, úgyhogy nagyjából mindegy, csak ne hagyjam el.

2006. december 6.

Egész menő képeket csináltam Mikulásra, kár hogy egy vagyonba kerül elküldeni egy mms-t. Mindegy, azért párat küldök Kanárira, abból nagy baj nem lehet. Ráadásul Panic felrakta a House-féle Teardrop-ot csengőhangnak, oltári királynak érzem tőle magam!

2015. július 16.

Na jó, lett okostelefonom, eddig bírtam. Már mindenki hülyének nézett kábé. Viszont egész nap tudom a gyerekeket fényképezni, kell ennél több? Ráadásul rögtön a gyökér szolgáltatómat is lecseréltem egy sokkal jobbra. Olyan jó, hogy már ez is simán működik!

2018. december 13.

Ma felhívott a Vadas Dani, majd megőrült, amikor felvettem, mert egyáltalán nem számított rá, hogy még mindig ugyanaz a számom. Ja, mondjuk jó húsz éve beszéltem vele utoljára, osztálytalálkozót szervez és nem vagyok fent a Facebookon, Még szerencse, hogy aki nagyon akar az megtalál.

2035. május 11.

Kár, hogy csak 2024-ben juthattam először hozzá az elixirhez, el tudtam volna viselni egy negyvenötnél kicsit fiatalabb külsőt a következő pár száz évre. Mindenesetre felhívtam életem első fodrászát, Tigrist, akinek még szintén ugyanaz a száma, ami a huszadik században volt! És persze, hogy hajat vág, valahol a belvárosban. Oltári szerencsém van vele.

2107. április 24.

Sehogy se tudom megszokni ezt a retinába ültetett vacakot, mondjanak, amit akarnak, engem zavar. Az utolsók között voltam, akik megszabadultak a hordozható elektronikai eszközöktől, hogy teljesen öregasszonyosan fejezzem ki magam, de ez már sok. Századik érettségi találkozónk lesz, de ha a Vadas még egyszer azzal hív, hogy nahát, még mindig ugyanaz a számod, én esküszöm megölöm. Ki az akinek egyáltalán megváltozik a száma manapság? Mindenesetre mondtam neki, hogy nem tudok odaérni, két hét múlva lesz, én meg csak holnap indulok vissza a Marsról. Igazán sajnálom, remélem megvigasztalja, ha jövőre is ugyanez lesz a számom…

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.