Titkolják, ki vesz repülőjegyeket Orbánnak a magánrepülős utakra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan korábban azt mondta, hogy amikor Orbán magángéppel utazik, mindig vesz neki valaki repülőjegyet. Ezen felbuzdulva az Átlátszó közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez, hogy megtudják, ki vagy milyen cég, hány alkalommal, milyen utakra és mennyiért vett jegyet Orbánnak.

A Miniszterelnökség azonban nem válaszolt a kérdésekre, mondván, nem ők az adatgazdák. Az Átlátszó ezért a Miniszterelnöki Kabinetirodát is megkérdezte ugyanerről, de ők is ugyanezt válaszolták. A portál ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, hogy kiderüljön, ki kezeli ezeket az adatokat. (via hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.