Titkolják, ki vesz repülőjegyeket Orbánnak a magánrepülős utakra

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan korábban azt mondta, hogy amikor Orbán magángéppel utazik, mindig vesz neki valaki repülőjegyet. Ezen felbuzdulva az Átlátszó közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez, hogy megtudják, ki vagy milyen cég, hány alkalommal, milyen utakra és mennyiért vett jegyet Orbánnak.

A Miniszterelnökség azonban nem válaszolt a kérdésekre, mondván, nem ők az adatgazdák. Az Átlátszó ezért a Miniszterelnöki Kabinetirodát is megkérdezte ugyanerről, de ők is ugyanezt válaszolták. A portál ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, hogy kiderüljön, ki kezeli ezeket az adatokat. (via hvg.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.