Titkolják, ki vesz repülőjegyeket Orbánnak a magánrepülős utakra

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan korábban azt mondta, hogy amikor Orbán magángéppel utazik, mindig vesz neki valaki repülőjegyet. Ezen felbuzdulva az Átlátszó közérdekű adatigényléssel fordult a Miniszterelnökséghez, hogy megtudják, ki vagy milyen cég, hány alkalommal, milyen utakra és mennyiért vett jegyet Orbánnak.

A Miniszterelnökség azonban nem válaszolt a kérdésekre, mondván, nem ők az adatgazdák. Az Átlátszó ezért a Miniszterelnöki Kabinetirodát is megkérdezte ugyanerről, de ők is ugyanezt válaszolták. A portál ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, hogy kiderüljön, ki kezeli ezeket az adatokat. (via hvg.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.