7 kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hét kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, a férfiak főleg amfetaminnal, marihuánával és kokainnal kereskedtek a XIX. kerületben.

Az ügyészség azt írta, a terjesztői piramis csúcsán egy 43 éves férfi állt, aki 2016 áprilisától árulta a kábítószert „viszonteladói tételekben” a társának, aki azt a vele kapcsolatban álló kábítószer-kereskedőknek adta tovább, akik szintén továbbértékesítették az árut, egészen a fogyasztókkal kapcsolatot tartó vádlottakig.

A rendőrség felderítette a piramis csúcsán álló vádlott beszerzési forrásait, és összehangolt akcióban elfogta a vádlottakat, akiknél a kábítószeren kívül anabolikus szteroidokat és engedély nélküli potencianövelő gyógyszereket is találtak. Az akkori 5 gyanúsított kocsijaiban, állandó és tartózkodási lakcímein tartott házkutatásokon a felderítő főosztály nyomozói összesen közel 1,2 kg marihuánát, több mint 1,2 kg amfetamint, 33 gramm kokaint, 25 darab ecstasyt, több mint 3 millió forintot, 2 kocsit és 3 laptopot találtak és foglaltak le.

A főügyészség közokirat-hamisítás miatt is vádat emelt, az egyik kereskedő ugyanis a kábítószerből származó pénzből vett egy autót, de – hogy a vételár tényleges forrását leplezze – megkért egy férfit, hogy színleg írassa a nevére az autót.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.