7 kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Hét kábítószer-kereskedő ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, a férfiak főleg amfetaminnal, marihuánával és kokainnal kereskedtek a XIX. kerületben.

Az ügyészség azt írta, a terjesztői piramis csúcsán egy 43 éves férfi állt, aki 2016 áprilisától árulta a kábítószert „viszonteladói tételekben” a társának, aki azt a vele kapcsolatban álló kábítószer-kereskedőknek adta tovább, akik szintén továbbértékesítették az árut, egészen a fogyasztókkal kapcsolatot tartó vádlottakig.

A rendőrség felderítette a piramis csúcsán álló vádlott beszerzési forrásait, és összehangolt akcióban elfogta a vádlottakat, akiknél a kábítószeren kívül anabolikus szteroidokat és engedély nélküli potencianövelő gyógyszereket is találtak. Az akkori 5 gyanúsított kocsijaiban, állandó és tartózkodási lakcímein tartott házkutatásokon a felderítő főosztály nyomozói összesen közel 1,2 kg marihuánát, több mint 1,2 kg amfetamint, 33 gramm kokaint, 25 darab ecstasyt, több mint 3 millió forintot, 2 kocsit és 3 laptopot találtak és foglaltak le.

A főügyészség közokirat-hamisítás miatt is vádat emelt, az egyik kereskedő ugyanis a kábítószerből származó pénzből vett egy autót, de – hogy a vételár tényleges forrását leplezze – megkért egy férfit, hogy színleg írassa a nevére az autót.