Elvették a felügyeleti jogot egy spanyol férfitól, mert folyamatosan cigizett a gyerekei körül

Több 444 videó?
Szeretném

A folyamatos dohányzás miatt veszítette el két gyerekének felügyeleti jogát egy spanyol férfi. Az El Mundo megszerezte az ítéletet, ami szerint az apa „teljesen felelőtlen módon veszélybe sodorja a kiskorúak egészségét azzal, hogy nincs tekintettel másra saját függőségén kívül”.

Az eljárás során a gyerekek is panaszkodtak, amiért el kell viselniük a füstöt, az idősebbik, 13 éves gyerek pedig elmondta, hogy apja még az ő szobájában is rágyújt.Az ítélet szerint a kóros dohányos apa kevés érdeklődést tanúsít az iránt, hogy megóvja gyerekeit a füstös környezet objektív kockázataitól. A bíróság szerint nem lenne logikus, ha a gyerekeket otthonukban nem védenék épp úgy, ahogy nyilvános helyeken, oktatási intézményekben, munkahelyeken, egészségügyi intézményekben minden állampolgárt, akár kiskorú, akár felnőtt.

A peres eljárást a gyerekek édesanyja kezdeményezte. Kérte, hogy a válás után megállapított közös felügyeleti jogot kizárólag ő gyakorolhassa. Eddig heti váltásban nevelték a gyerekeket, akikkel az apa a jövőben két hétköznapot tölthet hetente. (El Mundo/MTI)