Külön Tindert fejlesztettek kutyáknak

Litván fejlesztők a Tinder mintájára külön appot fejlesztettek kutyáknak, hogy a közeli menhelyekre került állatoknak könnyebben találjanak új gazdát. A GetPet nevű alkalmazás januárban indították el, és naponta több százan töltik le.

Ahogy a Tinder, ez is a kutyák képeit dobja fel, és ha legörgetünk, akkor pedig további információkat tudhatunk meg róla. Ha pedig tetszik jobbra húzhatjuk. 

Ugyanakkor a Tinderhez képest nagy könnyítést jelent, hogy a kutyának nem kell lájkolniuk bennünket. 

Fotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance/AFP

Vaidas Gecevicius, a GetPet fejlesztője azt mondta, akkor született az ötlet, amikor az ablakon kinézve észrevett egy kóbor kutyát. Az alkalmazáson egyelőre csak kutyák kereshetők, de a tervek szerint macskákra és más állatokra is kiterjesztik. 

Az alkalmazásnak a menhelyek gondozói is örülnek, mert így könnyebben találhatnak gazdát az állatoknak. (AP News)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.