Külön Tindert fejlesztettek kutyáknak

ÁLLAT
2019 február 05., 11:39

Litván fejlesztők a Tinder mintájára külön appot fejlesztettek kutyáknak, hogy a közeli menhelyekre került állatoknak könnyebben találjanak új gazdát. A GetPet nevű alkalmazás januárban indították el, és naponta több százan töltik le.

Ahogy a Tinder, ez is a kutyák képeit dobja fel, és ha legörgetünk, akkor pedig további információkat tudhatunk meg róla. Ha pedig tetszik jobbra húzhatjuk. 

Ugyanakkor a Tinderhez képest nagy könnyítést jelent, hogy a kutyának nem kell lájkolniuk bennünket. 

photo_camera Fotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance/AFP

Vaidas Gecevicius, a GetPet fejlesztője azt mondta, akkor született az ötlet, amikor az ablakon kinézve észrevett egy kóbor kutyát. Az alkalmazáson egyelőre csak kutyák kereshetők, de a tervek szerint macskákra és más állatokra is kiterjesztik. 

Az alkalmazásnak a menhelyek gondozói is örülnek, mert így könnyebben találhatnak gazdát az állatoknak. (AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.