Nyolc általánost végzett parkolóőr adta ki magát plasztikai sebésznek Romániában, embereket is műtött

külföld
2019 február 5., 15:24
comments 202

Csak nyolc általánost végzett az az olasz férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, és úgy tűnik, több műtétet is végrehajtott romániai magánkórházakban - számolt be a Transindex. A Matteo Politi nevű olasz fiatalembert már egyszer elítélték hasonló eset miatt Olaszországban, akkor egy ismert kardiológus személyi adatait lopta el.

A férfi úgy bukott le, hogy gyanús lett a kórházban mellette dolgozó asszisztenseknek, akiknek feltűnt, hogy a férfi nem előírás szerint mossa meg a kezeit műtét előtt,

sőt, az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni.

A férfi több mint egy éve érkezett Romániába, és előadta, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végezte a tanulmányait. Azt állította, hogy rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyével, de azt a kamara leterheltsége miatt még nem tudták kiállítani számára.

Több újság is azt állítja, hogy a férfi számos operációt végzett el Romániában.Senki nem halt bele a műtétekbe.

A férfi eredeti szakmája szerint parkolóőr.

A román orvosi kamara azt nyilatkozta a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. Megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, ő azt mondta, úgy tűnik, hogy a férfi alkalmazása illegálisan történt, de még meg kell vizsgálják az esetet. (Transindex)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt