Nyolc általánost végzett parkolóőr adta ki magát plasztikai sebésznek Romániában, embereket is műtött

Csak nyolc általánost végzett az az olasz férfi, aki plasztikai sebésznek adta ki magát, és úgy tűnik, több műtétet is végrehajtott romániai magánkórházakban - számolt be a Transindex. A Matteo Politi nevű olasz fiatalembert már egyszer elítélték hasonló eset miatt Olaszországban, akkor egy ismert kardiológus személyi adatait lopta el.

A férfi úgy bukott le, hogy gyanús lett a kórházban mellette dolgozó asszisztenseknek, akiknek feltűnt, hogy a férfi nem előírás szerint mossa meg a kezeit műtét előtt,

sőt, az orvosi kesztyűt sem tudja rendeltetésszerűen felhúzni.

A férfi több mint egy éve érkezett Romániába, és előadta, hogy az amerikai Johns Hopkins Orvosi Egyetemen végezte a tanulmányait. Azt állította, hogy rendelkezik az orvosi kamara és a román egészségügyi minisztérium engedélyével, de azt a kamara leterheltsége miatt még nem tudták kiállítani számára.

Több újság is azt állítja, hogy a férfi számos operációt végzett el Romániában.Senki nem halt bele a műtétekbe.

A férfi eredeti szakmája szerint parkolóőr.

A román orvosi kamara azt nyilatkozta a Digi24 csatornának, hogy vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. Megszólalt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, ő azt mondta, úgy tűnik, hogy a férfi alkalmazása illegálisan történt, de még meg kell vizsgálják az esetet. (Transindex)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.