Puma támadt egy futóra Coloradóban, erre az megfojtotta az állatot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kocogó emberre támadt egy puma Coloradóban hétfőn egy nemzeti parkban, amelyet futáshoz és biciklizéshez használatos ösvények hálóznak be. A majd 35 kilós állat a Rocky Mountains egyik ösvényén támadt rá a férfira. A puma megsebezte a férfi arcát és karját,

de a férfi sem volt rest, harcolt az életéért, és végül megölte az állatot.

A vadőrök szerint a férfi megfojtotta az állatot önvédelemből. “Mindent megtett, hogy megmentse a saját életét” - mondta a park egyik tisztségviselője. A férfi ezután bement a legközelebbi kórházba.

PumaFotó: James Gritz/robertharding

Az elmúlt évszázadban kevesebb mint egy tucat ember halt meg pumatámadásban Észak-Amerikában. Főleg fiatalabb egyedek támadtak emberre, most is ez történt. A szakértők tanácsa erre az esetre ugyanaz, amit a férfi tett: neki kell menni az állatnak, mert nem szeretik, ha a préda visszatámad, és ilyenkor gyakran elmennek. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.