Puma támadt egy futóra Coloradóban, erre az megfojtotta az állatot

ÁLLAT
2019 február 05., 22:55
comments 261

Kocogó emberre támadt egy puma Coloradóban hétfőn egy nemzeti parkban, amelyet futáshoz és biciklizéshez használatos ösvények hálóznak be. A majd 35 kilós állat a Rocky Mountains egyik ösvényén támadt rá a férfira. A puma megsebezte a férfi arcát és karját,

de a férfi sem volt rest, harcolt az életéért, és végül megölte az állatot.

A vadőrök szerint a férfi megfojtotta az állatot önvédelemből. “Mindent megtett, hogy megmentse a saját életét” - mondta a park egyik tisztségviselője. A férfi ezután bement a legközelebbi kórházba.

photo_camera Puma Fotó: James Gritz/robertharding

Az elmúlt évszázadban kevesebb mint egy tucat ember halt meg pumatámadásban Észak-Amerikában. Főleg fiatalabb egyedek támadtak emberre, most is ez történt. A szakértők tanácsa erre az esetre ugyanaz, amit a férfi tett: neki kell menni az állatnak, mert nem szeretik, ha a préda visszatámad, és ilyenkor gyakran elmennek. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.