Tavaly több mint 150 milliárd forintot sörözött el az ország

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Tavaly mennyiségben 4, értékben 11 százalékkal nőtt a sör magyarországi kiskereskedelmi értékesítése, és meghaladta a 150 milliárd forintot - írta a  Nielsen  piackutató adatai alapján a Világgazdaság

Ezzel a sörhöz kapcsolódik a második legmagasabb bevétel a piackutató cég által vizsgált 90 kategória közül, ennél értékben csak a feldolgozott húsnak volt nagyobb forgalma. 

Fotó: Alexandr Kryazhev/Sputnik

Tavaly a bolti eladások 90 százalékát a hagyományos sörök adták, az ízesített típusok aránya 7 százalék volt, a fennmaradó 3 százalékon a búza-, a barna-, a félbarna és a kukoricasörök osztoztak. 

A teljes értékbeli forgalom 93 százalékát tették ki az alkoholos sörök, ami éves alapon 1 százalékpontos csökkenés, tehát az alkoholmentes sörök fogyasztása is erősödött valamivel.  

A Nielsen szerint a 4 százalékos volumennövekedésre jutó 11 százalékos értékbeli bővülés mögött nem az áremelkedés állt, hanem a minőségi sörök térnyerése.

A Magyar Sörgyártók Szövetségének éves adatai még nem ismertek. A korábbi adatok szerint 2017-ben 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon, és a tavalyi forgalom szintén ekörül alakulhatott, vagy néhány százalékkal túlcsordulhatott rajta.  (via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.