Vádat emeltek egy rendőr ellen, mert egy bemutatón két gyerek működésbe hozott egy könnygázgránátot

2019 február 5., kedd 11:20
24

A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Győri Törvényszék Katonai Tanácsánál.

2018 áprilisában a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében megtartott fegyverzettechnikai bemutatón az egyik tanuló megszerzett egy könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben helyezte el, amit egy másik gyerek működésbe hozott.

A kilőtt könnygázgránát mechanikai és irritáló hatása miatt 5 gyerek szenvedett 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést, és további 83 ember testi épsége, egészsége került közvetlen veszélyhelyzetbe.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és a szabály megszegésével a bemutatón résztvevő személyeket közvetlen veszélynek tette ki.

Egy tüntető visszahajítja a közéjük kilőtt könnygázgránátot a caracasi összecsapásokban 2017. május 3-án. Forrás: Carlos Becerra/Anadolu Agency

A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya vádiratában indítványozta: a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt