Vádat emeltek egy rendőr ellen, mert egy bemutatón két gyerek működésbe hozott egy könnygázgránátot

bűnügy
2019 február 05., 11:20
comments 23

A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Győri Törvényszék Katonai Tanácsánál.

2018 áprilisában a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében megtartott fegyverzettechnikai bemutatón az egyik tanuló megszerzett egy könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben helyezte el, amit egy másik gyerek működésbe hozott.

A kilőtt könnygázgránát mechanikai és irritáló hatása miatt 5 gyerek szenvedett 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést, és további 83 ember testi épsége, egészsége került közvetlen veszélyhelyzetbe.

A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és a szabály megszegésével a bemutatón résztvevő személyeket közvetlen veszélynek tette ki.

Egy tüntető visszahajítja a közéjük kilőtt könnygázgránátot a caracasi összecsapásokban 2017. május 3-án.
photo_camera Egy tüntető visszahajítja a közéjük kilőtt könnygázgránátot a caracasi összecsapásokban 2017. május 3-án. Forrás: Carlos Becerra/Anadolu Agency

A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya vádiratában indítványozta: a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.