Automatikusan tovább élnek az egyházak javára tett egyszázalékos rendelkezések

Az új adószabályok szerint annak, aki idén is ugyanannak az egyháznak ajánlaná fel adója egy százalékát, aminek már tavaly is felajánlotta, idén már nem kell új nyilatkozatot tennie. A 2018-tól érvényes szabályok szerint ugyanis a felajánlást mindaddig automatikusan figyelembe veszi a NAV, amíg az adózó újabb nyilatkozattal nem jelöl meg egy másik technikai számos kedvezményezettet, vagy korábbi nyilatkozatát visszavonja.

Ugyanez az automatizmus nem érvényes a civil kedvezményezettekre, vagyis aki civil szervezeteket is támogat adója egy százalékával, annak erről újra és újra nyilatkoznia kell majd.

Az egyházak esetében május 20-ig, egy alkalommal van lehetőség arra, hogy az adózó 2018-ban tett rendelkezése helyett újabb technikai számos kedvezményezettet jelöljön meg, vagy nyilatkozatát visszavonja. Aki tavaly tett nyilatkozatát idén nem kívánja módosítani, üresen kell hagynia a nyilatkozati lapon a kedvezményezett technikai száma, neve mezőket, ha pedig módosítani akarja, fel kell tüntetnie az új kedvezményezett technikai számát a megfelelő mezőben. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.