Automatikusan tovább élnek az egyházak javára tett egyszázalékos rendelkezések

gazdaság
2019 február 06., 06:03
comments 138

Az új adószabályok szerint annak, aki idén is ugyanannak az egyháznak ajánlaná fel adója egy százalékát, aminek már tavaly is felajánlotta, idén már nem kell új nyilatkozatot tennie. A 2018-tól érvényes szabályok szerint ugyanis a felajánlást mindaddig automatikusan figyelembe veszi a NAV, amíg az adózó újabb nyilatkozattal nem jelöl meg egy másik technikai számos kedvezményezettet, vagy korábbi nyilatkozatát visszavonja.

Ugyanez az automatizmus nem érvényes a civil kedvezményezettekre, vagyis aki civil szervezeteket is támogat adója egy százalékával, annak erről újra és újra nyilatkoznia kell majd.

Az egyházak esetében május 20-ig, egy alkalommal van lehetőség arra, hogy az adózó 2018-ban tett rendelkezése helyett újabb technikai számos kedvezményezettet jelöljön meg, vagy nyilatkozatát visszavonja. Aki tavaly tett nyilatkozatát idén nem kívánja módosítani, üresen kell hagynia a nyilatkozati lapon a kedvezményezett technikai száma, neve mezőket, ha pedig módosítani akarja, fel kell tüntetnie az új kedvezményezett technikai számát a megfelelő mezőben. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.