Gránát ölt meg egy etióp vőlegényt és a tanúját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy vőlegény, a 25 éves Mohammed Hassan Mohammed és a tanúja, Bogale Sebsibe Abera meghalt Etiópia egyik félreeső falvában, a dél-wollói zónában, Amhara régióban, Addisz-Abebától északra egy gránátos balesetben – írja a BBC.

A gránát – ami illegálisan volt a vőlegénynél – a 10 napos mézeshetek után robbant fel, amikor is a tanútól elvárják, hogy szórakoztassa a friss házaspárt. (A menyasszony nem volt jelen, amikor a gránát felrobbant.)

Az etióp hatóságokat újabban nyomás alá helyezték, hogy lépjen fel az illegális fegyverviselők ellen, főlek azok ellen, akik a levegőbe lövöldöznek vagy például esküvőkön, temetéseken használják a fegyverüket. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.