Gránát ölt meg egy etióp vőlegényt és a tanúját

Egy vőlegény, a 25 éves Mohammed Hassan Mohammed és a tanúja, Bogale Sebsibe Abera meghalt Etiópia egyik félreeső falvában, a dél-wollói zónában, Amhara régióban, Addisz-Abebától északra egy gránátos balesetben – írja a BBC.

A gránát – ami illegálisan volt a vőlegénynél – a 10 napos mézeshetek után robbant fel, amikor is a tanútól elvárják, hogy szórakoztassa a friss házaspárt. (A menyasszony nem volt jelen, amikor a gránát felrobbant.)

Az etióp hatóságokat újabban nyomás alá helyezték, hogy lépjen fel az illegális fegyverviselők ellen, főlek azok ellen, akik a levegőbe lövöldöznek vagy például esküvőkön, temetéseken használják a fegyverüket. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.