Havi egymillió forintnál többet keres a KDNP-s képviselő titkára, igaz, néha éjjel kell beszédet írnia

POLITIKA
2019 február 06., 15:01
comments 104

Aradszki András KDNP-s képviselő (ő beszélt arról a parlamentben, hogy a Soros-terv a Sátán legvégső támadása) egyik titkár-asszisztense, Eőry Zsolt havi 1,5-1,6, esetenként pedig 2,6 millió forintot keresett tavaly, írta meg a hvg.hu. Ez több, mint a miniszterelnök hivatalos fizetése. Decemberre valamivel csökkentették a titkár fizetését, de így sem ment 1,25 millió forint alá.

A lap érdeklődésére Aradszki némi sorosozás után azt mondta: „A képviselői segédmunkatársnak vannak olyan feladatai, amiket el kell végezni, és ezt ő maximálisan elvégzi. Mindenben segíti a munkámat, gyakorlatilag 24 órás szolgálatot lát el.”

Eőry Zsolt egyébként tagja a KDNP egyházügyi szakértői tanácsának is, és a párt diósdi szervezetét is vezeti. Őt is megkérdezte a HVG, miért kap ilyen magas fizetést, azt mondta, „24 órás szolgálatban van”: 

„ha hétvégén, éjjel, ünnepnapon, vagy bármikor szükség van rám, akkor készen kell állnom.  A feladatok között sorolta fel a beszédek megszerkesztését és a programok egyeztetését.”

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran kell éjjel, vagy ünnepnapon beszédet írnia, azt mondta:

„Előfordul. Ünnepnapokon különösen: március 15-én, augusztus 20-án, október 23-án mindig ott kell lenni, 5-6 helyre megyünk egy nap.”

A lap összehasonlításképpen azt is közölte, a Pest megye 1-es körzetben a parlamentbe jutó Aradszkihoz hat település tartozik, más kormánypárti képviselők titkárai ugyanakkor (akikhez akár több mint tízszer ennyi település is tartozik) jellemzően 250-450 ezer forintot keresnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt