Honvédelmi miniszter: Nem számít a honvédek száma és technikai ellátottsága,mert "bár kicsi a bors, de erős"

"Nem létszámban kell mérni, és nem a technikai eszközök számában kell mérni," hogy mennyire ütőképes egy ország hadserege, mondta a honvédelmi miniszter az M1 Ma Reggel című műsorában szerdán. Azt, hogy akkor milyen mérőszámot kell figyelembe venni, Dr. Benkő Tibor nem árulta el, de kijelentette:

"azt szoktuk mondani, hogy bár kicsi a bors, de erős."

És hát az ország történelmét látva és, hogy "hazánk milyen szerepet játszott itt a Kárpát-medencében, akkor bizony azt kell mondani, hogy Magyarország volt már a Nyugatnak bástyája," tette hozzá.

Bár a mostani haderőfejlesztési programhoz semmi köze, de Benkő emlékeztetett: a török uralom idejében

"ez a kis ország ezzel a kis nemzettel megálljt tudott parancsolni."

A honvédelmi miniszter szerint a magyar Honvédség mostani fejlesztésénél

"nem szabad azzal foglalkozzunk, hogy a lemaradást pótoljuk, (..) az sem tökéletes, hogy a mostani követelményeknek megfelelő képességet hozzunk létre, hanem tekintsünk előrébb."

Olyan innovációkat kell most behozni a seregbe, amivel más még nem rendelkezik, mondta Benkő. Hogy a háta mögé vetített honvédségi business jet milyen módon illik ebbe a gondolatsorba, nem árulta el. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.