Honvédelmi miniszter: Nem számít a honvédek száma és technikai ellátottsága,mert "bár kicsi a bors, de erős"

POLITIKA
2019 február 06., 09:49
comments 770

"Nem létszámban kell mérni, és nem a technikai eszközök számában kell mérni," hogy mennyire ütőképes egy ország hadserege, mondta a honvédelmi miniszter az M1 Ma Reggel című műsorában szerdán. Azt, hogy akkor milyen mérőszámot kell figyelembe venni, Dr. Benkő Tibor nem árulta el, de kijelentette:

"azt szoktuk mondani, hogy bár kicsi a bors, de erős."

És hát az ország történelmét látva és, hogy "hazánk milyen szerepet játszott itt a Kárpát-medencében, akkor bizony azt kell mondani, hogy Magyarország volt már a Nyugatnak bástyája," tette hozzá.

link Forrás

Bár a mostani haderőfejlesztési programhoz semmi köze, de Benkő emlékeztetett: a török uralom idejében

"ez a kis ország ezzel a kis nemzettel megálljt tudott parancsolni."

link Forrás

A honvédelmi miniszter szerint a magyar Honvédség mostani fejlesztésénél

"nem szabad azzal foglalkozzunk, hogy a lemaradást pótoljuk, (..) az sem tökéletes, hogy a mostani követelményeknek megfelelő képességet hozzunk létre, hanem tekintsünk előrébb."

Olyan innovációkat kell most behozni a seregbe, amivel más még nem rendelkezik, mondta Benkő. Hogy a háta mögé vetített honvédségi business jet milyen módon illik ebbe a gondolatsorba, nem árulta el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.