Karácsony láthatóan nem készült fel erre a Hír tévés szereplésre, rossz vége is lett

POLITIKA
2019 február 06., 10:18
comments 763
link Forrás

Elképesztően kellemetlen pillanatokat élt át Karácsony Gergely kedd este a Hír tévé stúdiójában, ráadásul úgy, hogy a csapdába teljesen magától sétált bele. Az ugyanis, hogy egy baloldali politikust most főleg a Jobbikkal való összefogás- vagy össze nem fogás ellentmondásairól fognak kérdezni a kormánymédiában, aligha lehetett meglepetés, Karácsony viszont láthatóan egyáltalán nem készült fel arra, hogy mit válaszoljon ezekre a valóban létező dilemmákra.

Ki ver éket?

A beszélgetés rövid polémiával kezdődött arról, hogy sokan vagy kevesen szavaztak-e a baloldali előválasztáson, mire Karácsony arról kezdett beszélni (körülbelül 5 perctől), hogy a Fidesznek ezúttal nem sikerült megosztani az ellenzéket. 

A Fidesz politikája próbálja meg ellehetetleníteni, hogy az ellenzék egységesen lépjen fel -  mondta Karácsony, mire Földi-Kovács Andrea műsorvezető felvette, hogy nemcsak a Fidesz ver éket az ellenzék közé, nemrég még maguk az érintettek is elképzelhetetlennek nevezték az együttműködést.

Soha nem mondtam olyat, hogy nem fognék össze a Jobbikkal, mondja Karácsony, mire a műsorvezető elővette Karácsony korábbi nyilatkozatát arról, hogy pártja, a Párbeszéd, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna.

Nem úgy értve

Karácsony szerint ebben nem volt benne, hogy Soha, és nem zárta ki, hogy bármikor együttműködjenek, de közben érződött a politikuson, hogy teljesen kiesett a kezéből az irányítás, és csak fut a kérdések után.

Aztán jön a nácivita, amiben Karácsony azt mondja, hogy korábban sem a Jobbik egészét nevezte nácinak, hanem bizonyos politikusokat, de ezek nagy többsége azóta elhagyta a Jobbikot.

Vajon mit kérdezett erre a műsorvezető? Igen, azt, hogy kik ezek a politikusok, mire Karácsony egyet sem nevez meg, csak általában azt mondja, hogy a Mi Hazánk Mozgalom elvitte a legtöbb „vállalhatatlan figurát”. A kérdés még többször is elhangzott, Karácsony egyetlen embert sem tudott megnevezni, akit korábban nácinak tartott, de ma már nincs a Jobbikban.

A zsidólista visszatér

Náci az, aki zsidó képviselőket listázna? - kérdezi a műsorvezető, utalva a jobbikos Gyöngyösi Márton 2012-es esetére, ami ellen akkor egyébként közösen tüntetett Rogán Antal, Mesterházy Attila, és Bajnai Gordon.

Azt gondolom, hogy ez egy durva megfogalmazása annak, ami történt, mondja Karácsony, szerinte nem pontosan ez volt a helyzet (a Jobbik akkor úgy magyarázta, nem valójában a zsidókat, hanem az izraeli-magyar kettős állampolgárokat akarták számba venni.) Gyöngyösi Márton nem zsidózott az elmúlt időszakban, és ez egy nagyon rossz mondat volt, ő maga is tüntetett akkor ellene, mondja. Zsidókat listázni tehát nem nácizmus, kérdezi a riporter, mire Karácsony egyértelműen azt mondja, hogy nem. 

link Forrás

Az kétségtelenül igaz, hogy a Fidesz azért feküdt rá annyira erre a témára, mert nagyon nem tetszik nekik a formálódó ellenzéki egység, és az is, hogy az elmúlt évek gyűlöletkampánya után pont a Fidesz-médiától meglehetősen hiteltelen mások gyűlölködésére mutogatni erkölcsi elborzadással.  

De ettől még ezek a kérdések nem lesznek lényegtelenek, és ha nincsenek érdemi válaszai egy politikusnak arra, hogy mit gondol erről, akkor egy felkészült riporterrel szemben úgy fog járni, mint Karácsony, és önmagát tálalja fel vacsorára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.