Kicsit ingatag az időjárásunk, ma közepesen lesz hűvös

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendkívül zavaros időjárással jelentkezett idén a február. A hétvégén konkrét tavasz volt olyan meleggel, hogy aki csak az ablakon kinézve tájékozódott az időjárásról, könnyen túlöltözhette magát. Ma, de főleg holnap és holnap után viszont újra inkább télies időre számíthatunk, bár szerdán a napsütés legalább jó hangulatot csinál majd.

A napközben várható csúcshőmérséklet országszerte 5-9 fok lesz, az ilyenkor szokásosnál sokkal melegebb, de jelentősen hűvösebb annál a 12-15 foknál, ami a hétvégén jöhet. Igen, jól látják, szombaton akár 12, vasárnap pedig akár 15 fok is lehet, és a jövő hétfőn tán még ennél is melegebb.

De előtte még egy kicsit hűl az idő, csütörtökön például lesznek helyek, ahol egész nap fagypont közelében marad a hőmérséklet.

Pillanatnyilag amúgy az ország javában fagy, délelőtt pedig a hegyvidéki területeken és északon fagypont közelében is marad a hőmérséklet. A várhatóan zavartalan napsütés délutánra még a hidegebb tájakon is 5, az ország nagy részében pedig 8 fok körülire melegíti a levegőt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.