Selmeczi Gabriella havi 80 ezret kap, nem tudni miért

Elkészítette a képviselői jövedelem toplistát az Mfor.hu. A lap a most leadott vagyonnyilatkozatok alapján számolt: az eseti jövedelmeket, osztalékokat havi bontásra visszaosztották, majd hozzáadták a bevallott bérekhez. E szerint 

  1. Gyurcsány Ferenc áll az élen: havi 26,6 milliót keresett. Az 1,7 milliós frakcióvezetői fizetést jócskán megdobta az Altus 298 milliós osztaléka.
  2. Bajkai István, az Orbán család ügyvédje havi 14,8 milliót keresett. Ügyvédi irodája tavaly 161,7 millió forintos osztalékkal boldogította.
  3. Seszták Miklós feleennyivel, havi 7,1 milliós jövedelemmel futott be a harmadik helyre. Kisvárda apostola a 891 ezer forintos országgyűlési képviselői fizetése mellé havi 997 200 forintot kap a Külgazdasági és Külügyminisztérium kormánybiztosaként. Ügyvédi irodájából 56 millió érkezett. 

A Toplista első 38 helyén, Gyurcsányt kivéve csak kormánypárti képviselők állnak. Az adatgyűjtés közben vette észre az Mfor.hu, hogy a legkülönlegesebb mellékjövedelmet Selmeczi Gabriella vallotta be:

havi 80 ezer forintot kap a semmiért, nem tudni honnan.

A képviselőnő sem kifizetőt, sem a tevékenységet nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.