Szexuális erőszakkal vádolja egy békeaktivista Costa Rica Nobel-békedíjas exelnökét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Óscar Arias, Costa Rica Nobel-békedíjas exelnöke 2016. december 1-én elődje, Luis Alberto Monge temetésén.Fotó: EZEQUIEL BECERRA/AFP

Rendőrségi feljelentést tett Óscar Arias, Costa Rica Nobel-békedíjas exelnöke ellen egy békeaktivista. A nő a New York Timesnak azt mondta, Arias akkor kezdte fogdosni, amikor az exelnök otthonában tárgyaltak arról, hogy Arias támogassa atomfegyverek elleni kampányát.

Arias tagadja a vádakat, mint mondta, ő mindig is tisztelettel bánt a nőkkel.

Óscar Arias 1986-90 és 2006-10 között volt Costa Rica elnöke. A Nobel-díjat 1987-ben kapta meg több közép-amerikai ország polgárháborúinak lezárásáért tett erőfeszítéseiért.(Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.