12 évre ítéltek egy somogyi férfit, aki késsel kényszerített szexre egy 15 éves lányt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Siófoki Járási Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatti vádemelése alapján a Siófoki Járásbírság előkészítő ülésen 12 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt a 33 éves férfit, aki ittas állapotban, éjjel, egy késsel fenyegetve kényszerített egy 15 éves lányt szexuális cselekmény elvégzésére - közölte az ügyészség.

A férfit korábban nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény miatt már két alkalommal elítélték. Most beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt enyhítő körülményként értékelte a bíróság. A visszaesői minőség miatt azonban az irányadó büntetési tételkeret 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés volt.

A vádlottat a bíróság 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint az egyik korábbi elítéléséből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbeztek. A Kaposvári Törvényszék 2019. február 4-én megtartott nyilvános ülésén aztán mégis heyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.