12 évre ítéltek egy somogyi férfit, aki késsel kényszerített szexre egy 15 éves lányt

bűnügy
2019 február 07., 07:32
comments 61

A Siófoki Járási Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatti vádemelése alapján a Siófoki Járásbírság előkészítő ülésen 12 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt a 33 éves férfit, aki ittas állapotban, éjjel, egy késsel fenyegetve kényszerített egy 15 éves lányt szexuális cselekmény elvégzésére - közölte az ügyészség.

A férfit korábban nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény miatt már két alkalommal elítélték. Most beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt enyhítő körülményként értékelte a bíróság. A visszaesői minőség miatt azonban az irányadó büntetési tételkeret 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés volt.

A vádlottat a bíróság 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, valamint az egyik korábbi elítéléséből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbeztek. A Kaposvári Törvényszék 2019. február 4-én megtartott nyilvános ülésén aztán mégis heyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.