Barikádot emelt a venezuelai hadsereg a határra, hogy megakadályozza a segélyek bejuttatását

2019 február 7., csütörtök 5:05
68

Egy tartálykocsiból és két konténerből épített barikádot a venezuelai hadsereg szerdán Cucuta város határátkelőjénél, hogy megakadályozza a nemzetközi humanitárius segély bejutását Venezuelába. A határ túloldalán, Kolumbiában mintegy 60 tonnányi élelmiszer és gyógyszer vár arra, hogy a rászorulókhoz eljusson. Nicolás Maduro elnök legutóbb hétfőn nyilatkozott úgy, hogy a segélyszállítmánnyal csak a külföld akar beavatkozni az ország működésébe, majd hozzátette:

"Venezuela nem koldusok országa".

Fotó: Benjamin Rojas/dpa Picture-Alliance/AFP

Az ellenzék vezetője, Juan Guaidó szerint a barikádot őrző katonáknak dönteniük kell: vagy beengedik a szállítmányt, vagy követik az elnök parancsait. A Guaidót ideiglenes elnöknek elismerő már mintegy 40 ország jó része komoly segítséget ajánlott fel az élelmiszer- és gyógyszerhiánytól évek óta szenvedő venezuelaiaknak. Kanada 53 millió kanadai dollár értékű támogatást küld, az Egyesült Államok 20 millió dollárnyit ígért, az Európai Unió pedig további 5 millió euró értékűt. (MTI/Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt