Felfüggesztették a közétkeztetést végző cég működését Lábatlanban, ahol tömegesen lettek rosszul a gyerekek

társadalom
2019 február 07., 09:24
comments 38

A hét elején tapasztalt tömeges rosszullétekkel összefüggésben felfüggesztették Lábatlanban az oktatási és nevelési intézményekbe ételt szállító cég működését - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A szervezet tájékoztatása szerint a fertőzési lánc megszakadt, újabb megbetegedésekről nem érkezett jelzés. Az ételmintákat vizsgálják, az eredmények ismeretében dönthetnek majd a további intézkedésekről, illetve arról, hogy hozzájárulást adjanak a szolgáltató működésének újbóli engedélyezéséhez.

Lábatlanban hétfőn a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzott hányással és hasmenéssel járó betegség miatt, ezért keddre és szerdára is rendkívüli szünetet rendeltek el.

Dinnyés József (független) polgármester a város közösségi oldalán azt közölte, hogy csütörtökön már a megszokott rendben nyitottak ki az intézmények. A közétkeztetést a szükséges ideig egy új szolgáltató biztosítja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.