Frissen alapított cég egyedüli indulóként nyert a külügy partneriroda-pályázatán

POLITIKA
2019 február 07., 06:21
comments 39

Miután a külügy felügyelete alatt álló nemzeti kereskedőházak 2012 óta mintegy 8,3 milliárd forintnyi veszteséget termeltek, stratégiát vált a kormány, és partnerirodákra bízza a feladatot. A Népszava beszámolója szerint eddig két ilyen irodára írtak ki pályázatot. A Kínát, Malajziát, Szingapúrt és Indonéziát lefedő térséggel egy frissen alapított a céget választottak ki, amely egyedüliként indult el a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. tenderén. Igaz, a hirdetmény még 1.1 milliárdról szólt, végül 23 millió forintot adnak az Európa Ázsia Kft.-nak.

A japán partnerirodát egy tokiói cég nyerte: a Garyu Trading International-nek 1,1 milliárdot fizetnek, hogy Japán mellett a Kambodzsában, Laoszban, Mianmarban, Thaiföldön, Vietnamban, a Fülöp-szigeteken és Dél-Koreában találjon bizniszt a magyar cégeknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.