Hétfőn fogadja Orbán az amerikai külügyminisztert

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hétfőn érkezik Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapestre, hogy találkozzon Orbán Viktor miniszterelnökkel, erősítette meg a szerdai bejelentést az atv.hu-nak Menczer Tamás, a külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára.

Január végén írt arról a Wall Street Journal, hogy az amerikai kormányzatban megrendült a bizalom, miután a magyarok ki akarnak maradni az Egyesült Államok Oroszországgal és Kínával szembeni konfrontációjából. A lap szerint az Egyesült Államok egy védelmi együttműködést célzó törvényjavaslaton mérte le legutóbb, hogy hogy áll a magyar-amerikai viszony. A javaslat arról szólt, hogy ha amerikai katonák bűncselekményt követnek el Magyarországon, akkor amerikai bíróság előtt felelhessenek ezért. Az amerikaiak arra számítottak, hogy a javaslat simán átmegy a fideszes többségű parlamenten, de ez nem történt meg, Orbán pedig ellentmondásos magyarázatokat adott, hogy mi okozza a fennakadást. 

Szijjártó Péter a cikkre mindössze annyit reagált: hazugság.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.