Szijjártó Péter: Hazudik a Wall Street Journal

Szijjártó Péter szerint már megszokta, „hogy az amerikai liberális média folyamatosan hazugságokat terjeszt rólunk”. Ezt a külügyminiszter akkor mondta, amikor egy keddi sajtótájékoztatón az ATV arról a hétfői Wall Street Journal cikkről kérdezte, amire korábban már Orbán Viktor is reagált, és ami azt állította, hogy Washingtonban nem nézik jó szemmel az orosz és a kínai befolyás erősödését Magyarországon. 

Szavait Szíjjártó azzal nyomatékosította, hogy „ NATO-tagok vagyunk és azok is akarunk maradni, és ha valaki nem hiszi el, akkor nézze meg a szerepvállalásunkat. Több mint 100 katonánk van Afganisztánban, most például egy 400 fős a koszovói jelenlétünk. Mi nemcsak beszélünk a terrorellenes küzdelemről, hanem ott vagyunk 200 katonával Irakban, az ISIS-ellenes műveletekben”.

Szerinte napirenden van a két évtizede kötött amerikai-magyar védelmi együttműködési megállapodás modernizálása, de ez időt vesz igénybe és folyamatos az egyeztetés a két ország között. Elismerte, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter február közepén Közép-Európába utazik, de arról nem beszélt, hogy Budapestre is ellátogat-e.

Mint ismeretes, a Wall Street Journal olyannyira nem "liberális" lap, hogy még a fasizmussal kokettáló Jair Bolsonaro elnököt is támogatták a brazil választási kampányban