Veszteséges a fizetős parkolás Zuglóban

2019 február 7., csütörtök 10:16
273

Közel két éve a zuglói önkormányzat közbeszerzést írt ki a fizetős parkolási rendszer kialakítására és üzemeltetésére 2+2 évre. Végül a becsült összegnél drágább, egymilliárd forintnál is magasabb ajánlatot adó konzorciumot bízta meg a munkával.

A 24.hu-hoz most eljutottak az első két év gazdálkodási adatait, ezeket Várnai László önkormányzati képviselő kérte ki a kerület jegyzőjétől. E szerint az első, tört évben, 2017-ben csaknem 490 millió forintos mínuszt termelt a fizetős parkolás az önkormányzatnak, tavaly pedig további 250 milliós veszteséget.

Várnai emlékeztetett rá, a parkolás bevezetésekor még milliárdos nyereséget ígértek, a fejlesztések leendő forrásaként mutatták be a fizető parkolást. Közben pedig kiterjesztették a fizetőövezet határát, néhol azonban nem tettek ki erre figyelmeztető táblát.

A lap megjegyzi, hogy a parkolóautomaták beszerzése 2017-ben történt, a beruházás döntő részét ez tette ki, de parkolókat tavaly is alakítottak ki. Ezeket a költségeket levonva a 24.hu szerint az jön ki, hogy a fizetős parkolási rendszer üzemeltetése, fenntartása mennyibe kerül és mennyi bevételt termel az önkormányzat szemszögéből. Így a működési egyenleg 2017-ben 260 milliós nyereséget hozott, de amint rá egy évre megugrott az üzemeltető konzorciumnak fizetendő díj, 2018-ban már bő 200 milliós veszteség jött össze.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt