27 évnyi vita után elsőként a görög parlament ratifikálta Macedónia NATO-csatlakozását

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ahogy ígérte Athén január végén: a tagországok közül elsőként ratifikálta a görög parlament pénteken este Észak-Macedónia NATO-csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet, ezzel lényegileg minden akadály elhárult, hogy a 27 évig tartó névvita lezárásával a katonai szövetség 30. tagja legyen az ország. A 300 fős athéni parlament szűk többséggel, 153 igen, 140 nem, egy tartózkodással bólintott rá a szomszédos ország kérelmére. Alekszisz Ciprasz kormányfő a voksolás után kijelentette:

"úgy érzem, hazafias kötelességünket teljesítettük (...), azt tettük, ami helyes."

Észak-Macedónia, miután minden tagűllam jóváhagyta a csatlakozási szerződést, 2020-ban lehet majd a NATO teljes jogú tagja. Ez komoly csapás a balkáni befolyási övezetét védeni igyekvő Oroszországnak, amely minden áron próbálta megakadályozni az ország nyugati integrációját. (MTI/Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.