A hordókat elszállították az Illatos útról, de a talajszennyezés maradt

Négy éve robbant a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti üzemének a botránya, a 10 hektáros területről a szivárgó hordókat elszállították, az épületeket pedig lebontották, de a talajszennyezés maradt, írja a Világgazdaság. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint minden rendben haladt, a továbbra is erősen szennyezett talaj cseréje szerintük a BVM Zrt. felszámolójának a kötelezettsége. A munka megkezdésének semmi jele. A Greenpeace figyelmeztetett: hiába a halogatás, és a mutogatás, a szennyezés mértéke nem csökkent. 2015-ös méréseik szerint a rákkeltő és magzatkárosító DDT mennyisége a határérték 520-szorosa volt. 

Ugyanekkor rákkeltő benzolt és klórbenzolt is kimutattak, a normál határértékhez képest mintegy 50 000-szeresen.

A Világgazdaság kérdésére a Pest Megyei Kormányhivatal nem árulta el, hogy végeztek méréseket a közelmúltban, és ha igen, akkor milyen eredményeket kaptak. Válaszul csak annyit írtak, hogy "a vezetékes ivóvízellátással nincsen probléma."

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.