A hordókat elszállították az Illatos útról, de a talajszennyezés maradt

Budapest
2019 február 08., 17:06
comments 75

Négy éve robbant a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti üzemének a botránya, a 10 hektáros területről a szivárgó hordókat elszállították, az épületeket pedig lebontották, de a talajszennyezés maradt, írja a Világgazdaság. A Pest Megyei Kormányhivatal szerint minden rendben haladt, a továbbra is erősen szennyezett talaj cseréje szerintük a BVM Zrt. felszámolójának a kötelezettsége. A munka megkezdésének semmi jele. A Greenpeace figyelmeztetett: hiába a halogatás, és a mutogatás, a szennyezés mértéke nem csökkent. 2015-ös méréseik szerint a rákkeltő és magzatkárosító DDT mennyisége a határérték 520-szorosa volt.

Ugyanekkor rákkeltő benzolt és klórbenzolt is kimutattak, a normál határértékhez képest mintegy 50 000-szeresen.

A Világgazdaság kérdésére a Pest Megyei Kormányhivatal nem árulta el, hogy végeztek méréseket a közelmúltban, és ha igen, akkor milyen eredményeket kaptak. Válaszul csak annyit írtak, hogy "a vezetékes ivóvízellátással nincsen probléma."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.