Jogerős: nem titkolhatja tovább a kormány Paks2 szerződéseit

politika
2019 február 08., 14:08
comments 100

Másodfokon, jogerősen is kimondta a bíróság, hogy bizonyos üzleti titkok kitakarásával, de nyilvánosak a a Paksi 2-beruházás megvalósíthatósági szerződései, közölte a pert indító Jávor Benedek. A Párbeszéd EP-képviselője szerint öt év után végre kiderülhet, hogy az Orbán-kormány miről is állapodott meg Oroszországgal. Jávor szerint többek közt megtudhatja az ország, hogy

  • mennyibe kerülhet adott esetben a szerződés felmondása,
  • milyen kártérítési igénnyel léphet fel Oroszország.

Hozzátette: több mint fura, hogy a paksi szerződéseknek nem létezik magyar, csak orosz és angol nyelvű változata. Bár hivatalosan még nem jelentették be, de Jávor szerint biztos, hogy fellebbezni fog a Roszatom, a kormány, és a a Paks 2 projektcég is, így az eljárás a Kúria előtt folytatódhat. Szerint az év végére, a jövő év elejére születhet meg a végső döntés. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.