Még a Fidesz-szavazók többsége is kiakadt azon, hogy Bayer lenyomorultazta Nagy Blankát

POLITIKA
2019 február 08., 15:19
comments 235

Még a Fidesz-KDNP szavazók többsége is elutasítja azt, ahogy Bayer Zsolt beszélt Nagy Blankáról, derül ki a 24.hu-n közzétett közvélemény-kutatásból. A publicista az EchoTV-n többek közt azt üzente a 18 éves lánynak, hogy 

"az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.”

Az IDEA Intézet január 26. és 28. között kétezer fős felmérése szerint  

  • a kormánypárti választók  52 százaléka nem vagy inkább nem tartja elfogadhatónak Bayer mondatatait.
  • Az ellenzéki szavazópolgárok körében ez az arány 84 százalék volt. 

Emlékezetes: Bayer kijelenéseiről megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert is, ő arányosnak minősítette a használt jelzőket.

Az IDEA az O1G rövidítésről is kérdezett felmérésében: kiderült, az ellenzéki válaszadók 36 százaléka használta már azt valamilyen felületen. A kormánypárti szavazók 70 százaléka válaszolt úgy a geci jelzőre vonatkozó kérdésre, hogy

nem vagy inkább nem elfogadható egy miniszterelnököt ilyen jelzőkkel illetni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.