Rekord: 44 elnökjelöltből 43 hiányos vagyonnyilatkozatot adott le Ukrajnában

Soha ennyi elnökjelöltet nem regisztrált még az ukrán központi választási bizottság, pénteki tájékoztatásuk szerint a március 31-i választáson a szavazólap 44 nevet fog tartalmazni. Kétszer ennyien akartak indulni, de 47-en nem tudták lerakni a 25 millió forintnak megfelelő letétet. A központi választási bizottság elnöke, Tetyana Szlipacsuk hozzátette: 

a regisztrált 44 jelölt közül 43 vagyonnyilatkozatában talált valamilyen pótolandó hiányosságot a korrupció elleni küzdelemben illetékes állami ügynökség. 

A 44 hivatalos jelöltből 40 férfi, négy nő, tizenhatan közülük jelenleg parlamenti képviselő. És kettőnek szinte ugyanaz a neve: a közvélemény-kutatások szerint a Volodimir Zelenszkij humorista, színész mögött a második legnépszerűbb Julija Timosenko kapott váratlan kihívót.

A teljesen ismeretlen férfi neve Yuriy Volodymyrovich Tymoshenko, a Haza párt esélyes elnökjelöltjéé pedig Yulia Volodymyrivna Tymoshenko angol átiratban. 

(via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.