Több mint hatvanan haltak meg illegálisan készült alkohol miatt Indiában

külföld
2019 február 09., 17:28

Csütörtök óta szedi áldozatait egy illegálisan készült alkoholos ital India két északi államában, írja az Al Jazeera. Uttar Prades és Uttarakhand hatóságai szerint eddig több mint hatvanan haltak meg az ital miatt, aminek készítői és kereskedői közül már harmincat letartóztattak. A hatóságok több száz liter, még el nem adott szeszt foglaltak le.

Hanyagság vagy bűnrészesség miatt felmentették tisztségéből a hatóságok több mint 30 munkatársát, köztük 10 rendőrségi alkalmazottat.

Indiában a bűnügyi nyilvántartások szerint évente mintegy ezer ember halálát okozza az olcsó illegális szesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.