Trump kicsattan az egészségtől, pedig nem mondott le a gyorskajákról

2019 február 9., szombat 5:09
205

Donald Trump amerikai elnök nem tart diétát, de makkegészséges - olvasható a Fehér Ház orvosai által péntek este kiadott közleményben. 

A mindenkori amerikai elnök évente átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálaton vesz részt. Donald Trump pénteken a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházban esett át egy több mint négyórás vizsgálaton.  Örömmel jelenthetem, hogy az Egyesült Államok elnöke nagyon jó egészségnek örvend, és várhatóan elnöksége idején végig, sőt még utána is így marad" - közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa. 

Trump a részleges kormányzati leállás idején látta vendégül a főiskolai amerikai foci-bajnokság győztes csapatát, ezzel a vacsorával készült. Fotó: SAUL LOEB/AFP

A rövid közlemény nem tér ki az elnök szívritmusára, vérnyomására vagy súlyára, mint tavaly, amikor közzétették, hogy az elnök túlsúlyos, kalóriaszegény diétát kellene követnie és ajánlatos 6-8 kilogrammot fogynia. A CNN információi szerint az elnök utána csak apróbb változtatásokat vitt végbe az étrendjén. 

A 72 éves Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, nem dohányzik, de azt lehet tudni róla, hogy a hamburgerek és a pizzák nagy kedvelője. Testmozgásként szinte csak a golfot űzi, de sajtóhírek szerint gyakran sétál a Fehér Ház kertjében. 

A tavalyi vizsgálata után a Fehér Ház akkori orvosa, Ronny Jackson váratlanul sajtóértekezletet is tartott, és közölte: Donald Trumpnak "hihetetlenül jó génjei vannak". (MTI, CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt