Elkezdődött a felkészülés Orbán Viktor évértékelőjére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fekete lepelbe burkolt kordon a Várkert Bazárnál 2019. február 10-én, Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde előtt.Fotó: Fekete Norbert / Nyugati Fény - a szerző engedélyével.

A hatóságok megkezdték a felkészülést Orbán Viktor miniszterelnök mai évértékelő beszédére, amit a Várkert Bazárban mond majd el. Oláh Lajos, a DK parlamenti képviselőjének A Nyugati Fény felvételei* alapján a Bazár előtti utcán, a villamossínek és az úttest közé kordont húztak.

De nem elégedtek meg a drótkerítéssel, a kordont fekete lepelbe burkolták, amin így átlátni se lehet. A beszédre érkező potentátok így óvva lesznek a vizslató szemektől. Pedig olyanok is akadhatnak, az ellenzék több demonstrációt is hirdetett a beszéd idejére.

*Helyesbítés: A képet eredetileg Oláh Lajos Facebook-oldalán láttam, ahol nem volt megjelölve forrás, így feltételeztem, hogy maga a képviselő készítette. Időközben jelentkezett a Nyugati Fény, hogy a képeket ők készítették. Minden érintettől elnézést.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.