Ezt a 7 pontot jelentette be Orbán

POLITIKA
2019 február 10., 15:00
comments 1715
Orbán Viktor évértékelője a Várkert Bazárban 2019. február 12-én.
photo_camera Orbán Viktor évértékelője a Várkert Bazárban 2019. február 12-én. Fotó: botost/444.hu

Hétpontos „családvédelmi akciótervet” jelentett be a miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott évértékelőn. A 7 pont:

1. Bevezetik a gyermekvállalási támogatását a fiatal házasoknak. 10 millió forint kedvezményes hitelt kap minden 40 év alatti nő, a törlesztés minden gyerek után egyre kedvezőbb lesz.

2. Bővitik a csok kedvezményes hitelét, például használt lakásra is lehet fordítani.

3. A kormány átvállal a második gyermek születésekor 1, harmadik gyerek születésekor pedig 4 millió forintot a szülők jelzálog-hiteléből, aztán minden további gyereknél 1-1 milliót.

4. Életük végéig nem kell szja-t fizetni azoknak a nőknek, akik legalább négy gyereket szültek.

5. Autóvásárlási programot indítanak a nagycsaládosoknak, ez 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent.

6. Teljes bölcsődei ellátás: 21 ezer új férőhelyet hoznak létre 3 év alatt, az ígéret szerint 2022-re minden szülő bölcsődébe viheti gyerekét.

7. A nagyszülői gyed bevezetése.

Ezen kívül bejelentette, hogy 9. és 11. osztályban minden diák elmehet kétszer két hétre külfödre nyelvet tanulni, a költségeket a kormány vállalja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.