Rudakkal támadtak spliti huligánok a Crvena Zvezda vizipólósaira

Könnyebb sérüléseket szenvedett Aleksandar Kralj, a Crvena Zvezda vízipólócsapatának kapusa. Kraljra és két játékostársára a horvátországi Split tengerparti főutcáján, egy kávézó teraszán támadt öt helyi huligán.

A Jutarnji list szemtanúk, hivatalos források és az érintettek beszámolói alapján azt írja, hogy a szerb vízilabdázók békésen iszogattak egy kávézó teraszán. A szerb vízilabdaszövetség szerint a kávézó pincére szúrta ki kabátjuk alatt a Crvena Zvezda pólóját. Ekkor szóváltás kezdődött, a játékosok pedig már épp készültek átmenni egy másik kávézóba, amikor öt fiatal előbb szavakkal, majd tettleg is rájuk támadt. Kralj végül a tengerbe vetette magát, társai, akik a támadás után nem kértek orvosi segítséget, futva menekültek.

A spliti Riva, a tengerparti főutca szinte minden üzletében vannak térfigyelő kamerák, így a helyi rendőrség reméli, hogy hamarosan minden részletében felderíthetik a bűncselekményt, amit időközben már Split polgármestere és a Splitsko-Dalmatinska megye ispánja is elítélt.

Az incidens miatt a Zvezda pólósai még a helyi Mornar Splittel szembeni meccsük előtt elhagyták a várost. (Jutarnju List via 24.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.