Rudakkal támadtak spliti huligánok a Crvena Zvezda vizipólósaira

külföld
2019 február 10., 10:29
comments 116

Könnyebb sérüléseket szenvedett Aleksandar Kralj, a Crvena Zvezda vízipólócsapatának kapusa. Kraljra és két játékostársára a horvátországi Split tengerparti főutcáján, egy kávézó teraszán támadt öt helyi huligán.

link Forrás

A Jutarnji list szemtanúk, hivatalos források és az érintettek beszámolói alapján azt írja, hogy a szerb vízilabdázók békésen iszogattak egy kávézó teraszán. A szerb vízilabdaszövetség szerint a kávézó pincére szúrta ki kabátjuk alatt a Crvena Zvezda pólóját. Ekkor szóváltás kezdődött, a játékosok pedig már épp készültek átmenni egy másik kávézóba, amikor öt fiatal előbb szavakkal, majd tettleg is rájuk támadt. Kralj végül a tengerbe vetette magát, társai, akik a támadás után nem kértek orvosi segítséget, futva menekültek.

A spliti Riva, a tengerparti főutca szinte minden üzletében vannak térfigyelő kamerák, így a helyi rendőrség reméli, hogy hamarosan minden részletében felderíthetik a bűncselekményt, amit időközben már Split polgármestere és a Splitsko-Dalmatinska megye ispánja is elítélt.

Az incidens miatt a Zvezda pólósai még a helyi Mornar Splittel szembeni meccsük előtt elhagyták a várost. (Jutarnju List via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.