Sűrű, tartós köd

időjárás
2019 február 10., 05:07
comments 229

Abból, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a napi csúcshőmérséklet akár 15 fok is lehet, hibásan tavaszra következtettem volna. Aztán tovább olvastam a jelentést, és két dolog egyből feltűnt:

  • aktuálisan fagy;
  • tökre nem látni semmit az ablakomból.

Köd van, és nem csak lokális, hanem az ország észak-keleti és dél-keleti csücskeit leszámítva az egész országban, az OMSZ 14 megyére adott ki figyelmeztetést tartós köd miatt. Az ország legnyugatibb hat megyéjében pedig még erős széllökésekre is számítani kell ma.

Hideg ehhez képest az ország másik, szél- és ködmentes részén lesz, ott a napi csúcshőmérséklet jó, ha 8 fok körül alakul. Ennél csak az északi hegyekben várható, az ország nyugati, ködös, szeles vidékén akár 11-12 fok is lehet. Hétfőre virradóra fagymentes éjszakánk lesz, hétfőn pedig még koratavaszias lesz az időjárásunk, a hét hátralevő részében viszont lehűlés jön, helyenként napközben is fagypont közeli csúcshőmérsékletekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.