Sűrű, tartós köd

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Abból, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a napi csúcshőmérséklet akár 15 fok is lehet, hibásan tavaszra következtettem volna. Aztán tovább olvastam a jelentést, és két dolog egyből feltűnt:

  • aktuálisan fagy;
  • tökre nem látni semmit az ablakomból.

Köd van, és nem csak lokális, hanem az ország észak-keleti és dél-keleti csücskeit leszámítva az egész országban, az OMSZ 14 megyére adott ki figyelmeztetést tartós köd miatt. Az ország legnyugatibb hat megyéjében pedig még erős széllökésekre is számítani kell ma.

Hideg ehhez képest az ország másik, szél- és ködmentes részén lesz, ott a napi csúcshőmérséklet jó, ha 8 fok körül alakul. Ennél csak az északi hegyekben várható, az ország nyugati, ködös, szeles vidékén akár 11-12 fok is lehet. Hétfőre virradóra fagymentes éjszakánk lesz, hétfőn pedig még koratavaszias lesz az időjárásunk, a hét hátralevő részében viszont lehűlés jön, helyenként napközben is fagypont közeli csúcshőmérsékletekkel.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.