Escobar elkóborolt vízilovai elszaporodtak Kolumbiában, nem tudnak mit kezdeni velük

2019 február 11., hétfő 5:39
121

Pablo Escobarnak, a hirhedt kolumbiai drogbárónak nagyon sok minden más mellett volt egy privát állatkertje is, a Villa Napooles nevű 20 négyzetkilométeres birtokán, benne orrszarvúakkal, elefántokkal, zsiráfokkal és vízilovakkal. Utóbbiakból négy példánya volt, akikkel a bűnöző bukása után senki sem foglalkozott, lényegében megfeledkeztek róluk, így ki tudtak szökni a medencéikből, hogy a hatalmas birtokon lévő tavakban új életet kezdjenek. Mire a terület egy részén szafari- és témapark nyílt, már több tucatnyian kóboroltak a környéken, így meg sem próbálták elkapni őket. 

Mostanra a park területéről is könnyedén kitörtek és komoly állományuk alakult ki a közeli folyóban, a számukat 50 körülire becsülik. A klíma ideális nekik és nincsen semmiféle természetes ellenségük. Rendszeresen bejárnak egy közeli halásztelepülésre is, ahol eddig még nem okoztak galibát, de mivel Afrikában bármilyen más vadállatnál több áldozatuk van egy évben, félő, hogy ez nem mindig lesz így.

A hatóságok egyelőre tanácstalanok, hogy mit tegyenek. Az állatok a turistavonzó képességük miatt helyben népszerűek, levadászni ezért nem akarják őket, ezen felül nincs sok ötletük.

(via CBS News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt