Escobar elkóborolt vízilovai elszaporodtak Kolumbiában, nem tudnak mit kezdeni velük

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pablo Escobarnak, a hirhedt kolumbiai drogbárónak nagyon sok minden más mellett volt egy privát állatkertje is, a Villa Napooles nevű 20 négyzetkilométeres birtokán, benne orrszarvúakkal, elefántokkal, zsiráfokkal és vízilovakkal. Utóbbiakból négy példánya volt, akikkel a bűnöző bukása után senki sem foglalkozott, lényegében megfeledkeztek róluk, így ki tudtak szökni a medencéikből, hogy a hatalmas birtokon lévő tavakban új életet kezdjenek. Mire a terület egy részén szafari- és témapark nyílt, már több tucatnyian kóboroltak a környéken, így meg sem próbálták elkapni őket. 

Mostanra a park területéről is könnyedén kitörtek és komoly állományuk alakult ki a közeli folyóban, a számukat 50 körülire becsülik. A klíma ideális nekik és nincsen semmiféle természetes ellenségük. Rendszeresen bejárnak egy közeli halásztelepülésre is, ahol eddig még nem okoztak galibát, de mivel Afrikában bármilyen más vadállatnál több áldozatuk van egy évben, félő, hogy ez nem mindig lesz így.

A hatóságok egyelőre tanácstalanok, hogy mit tegyenek. Az állatok a turistavonzó képességük miatt helyben népszerűek, levadászni ezért nem akarják őket, ezen felül nincs sok ötletük.

(via CBS News)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.