Escobar elkóborolt vízilovai elszaporodtak Kolumbiában, nem tudnak mit kezdeni velük

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Pablo Escobarnak, a hirhedt kolumbiai drogbárónak nagyon sok minden más mellett volt egy privát állatkertje is, a Villa Napooles nevű 20 négyzetkilométeres birtokán, benne orrszarvúakkal, elefántokkal, zsiráfokkal és vízilovakkal. Utóbbiakból négy példánya volt, akikkel a bűnöző bukása után senki sem foglalkozott, lényegében megfeledkeztek róluk, így ki tudtak szökni a medencéikből, hogy a hatalmas birtokon lévő tavakban új életet kezdjenek. Mire a terület egy részén szafari- és témapark nyílt, már több tucatnyian kóboroltak a környéken, így meg sem próbálták elkapni őket. 

Mostanra a park területéről is könnyedén kitörtek és komoly állományuk alakult ki a közeli folyóban, a számukat 50 körülire becsülik. A klíma ideális nekik és nincsen semmiféle természetes ellenségük. Rendszeresen bejárnak egy közeli halásztelepülésre is, ahol eddig még nem okoztak galibát, de mivel Afrikában bármilyen más vadállatnál több áldozatuk van egy évben, félő, hogy ez nem mindig lesz így.

A hatóságok egyelőre tanácstalanok, hogy mit tegyenek. Az állatok a turistavonzó képességük miatt helyben népszerűek, levadászni ezért nem akarják őket, ezen felül nincs sok ötletük.

(via CBS News)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.