Escobar elkóborolt vízilovai elszaporodtak Kolumbiában, nem tudnak mit kezdeni velük

ÁLLAT
2019 február 11., 05:39
comments 119

Pablo Escobarnak, a hirhedt kolumbiai drogbárónak nagyon sok minden más mellett volt egy privát állatkertje is, a Villa Napooles nevű 20 négyzetkilométeres birtokán, benne orrszarvúakkal, elefántokkal, zsiráfokkal és vízilovakkal. Utóbbiakból négy példánya volt, akikkel a bűnöző bukása után senki sem foglalkozott, lényegében megfeledkeztek róluk, így ki tudtak szökni a medencéikből, hogy a hatalmas birtokon lévő tavakban új életet kezdjenek. Mire a terület egy részén szafari- és témapark nyílt, már több tucatnyian kóboroltak a környéken, így meg sem próbálták elkapni őket. 

link Forrás

Mostanra a park területéről is könnyedén kitörtek és komoly állományuk alakult ki a közeli folyóban, a számukat 50 körülire becsülik. A klíma ideális nekik és nincsen semmiféle természetes ellenségük. Rendszeresen bejárnak egy közeli halásztelepülésre is, ahol eddig még nem okoztak galibát, de mivel Afrikában bármilyen más vadállatnál több áldozatuk van egy évben, félő, hogy ez nem mindig lesz így.

A hatóságok egyelőre tanácstalanok, hogy mit tegyenek. Az állatok a turistavonzó képességük miatt helyben népszerűek, levadászni ezért nem akarják őket, ezen felül nincs sok ötletük.

(via CBS News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.